Basiscursus 7 chakra’s

Het voornaamste doel van het werken met de chakra’s is om levensenergie op te slaan in de solarplexus, zodat er een stevige basis wordt gelegd voor het ontwikkelen van je persoonlijkheid en van een goede gezondheid. Vanuit de solarplexus wordt deze levensenergie naar alle delen van het lichaam gestuurd, maar alleen als dit bewust gebeurt. Hoe je dit doet, leer je tijdens deze cursus. De hele bijeenkomst is in stilte, je leert helemaal naar binnen en in jezelf te keren, zodat je ontdekt wat jouw lichaam je te vertellen heeft.
Tijdens de chakra cursus behandelen we de 7 basischakra’s. Elke bijeenkomst geef ik uitleg en algemene informatie over de chakra methode en vervolgens richten we ons op 1 chakra. We starten met het onderste chakra, chakra 1, het wortelchakra. Het is belangrijk dat je 2 uur van te voren niet (teveel) eet voordat je met de chakra’s gaat werken en dat de oefeningen in de ochtend gedaan worden, vandaar dat de cursus op een ochtend gegeven wordt.
Na de algemene informatie doen we een korte chakra test, zodat je inzicht krijgt of en hoeveel aandacht deze chakra bij jou mag krijgen. Op de uitkomst krijg je algemene adviezen om zelf deze chakra nog meer te leren activeren, zodat je er zelf thuis verder mee aan de slag kunt als je dat wilt.

Alles wat je nodig hebt is al op de locatie aanwezig. We werken met etherische oliën, edelstenen, geluiden en de kleuren die passen bij het betreffende chakra. Met een lichamelijke oefening, persoonlijke affirmaties, een mantra en meditatie brengen we de betreffende chakra weer helemaal in balans. We starten en eindigen de cursus met een ware kleur en geluid sensatie. Daarna drinken we samen een kopje thee die past bij het chakra die we behandeld hebben en is er ruimte voor gesprek en vragen.

 

VERDERE INFO

De kosten voor de eerste bijeenkomst bedraagt 25 euro en zal anderhalf tot twee uur duren. Het minimale aantal deelnemers is vier met een maximum van twaalf. Na het deelnemen aan de eerste bijeenkomst, waar we het eerste chakra behandelen, ervaar je of het iets voor je is en of het bij je past. En kun je daarna gewenst deelnemen aan de gehele cursus, waarin we chakra twee tot en met zeven behandelen. Hiervoor betaal je 120 euro. Dit zijn zes bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur. Neem je deel aan de gehele cursus, dan ontvang je een serie kleine edelstenen die passen bij het werken met de 7 chakra’s.
Het is een spirituele reis op weg naar gezondheid, harmonie en innerlijke ontwikkeling. Deze cursus is geschikt voor je als je meer balans en ontspanning wil ervaren in je lichaam en je geest. Indien je minder stress wil ervaren en meer inzicht wil krijgen in je lichamelijke klachten of de drukte in je hoofd. Je graag meer energie zou willen ervaren gedurende de dag en ’s nachts beter zou willen slapen.
Doe de geleerde chakra-oefeningen, indien mogelijk, in de ochtend, maar in ieder geval niet ’s avonds laat. Raadpleeg bij ziekte, geestelijke problemen en zwangerschap eerst je dokter of specialist voordat je met de cursus en de oefeningen begint. Voordat je met de bovenste chakra’s gaat werken is het belangrijk dat je eerst enkele weken met de onderste chakra’s aan de slag gaat.

Meld je hieronder aan voor een proefles!