WAT IS PILATES?

Pilates is een body & mind methode. Na een uur Pilates is je hoofd leeg en je lichaam soepel en in balans. Het mooie van Pilates is dat je je heel erg bewust wordt van je lichaam en de mogelijkheden en onmogelijkheden, ieder lichaam heeft zijn eigen talenten en eigen belemmeringen.

 

RELAX PILATES

Relax pilates is een heerlijke les waarbij we starten met het opzetten van een goede basishouding en ademhaling. De ademhaling start in je buik om lichaamsbesef te creëren. Daarna begint de warming up. Van boven naar onder wordt het lichaam los en warm gemaakt. Zowel de spieren als de gewrichten. Gecontroleerd en rustig met aandacht voor de ademhaling. Wanneer het lichaam geactiveerd is, gaan we over naar de kernoefeningen. Hierbij is de flankenademhaling van belang. Het centrum (core , powerhouse) van het lichaam is de basis van iedere oefening. De oefeningen helpen je bij het verbeteren van je houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Deze les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening, lekker liggend op je matje. Dit kan een ontspan-, adem- of visualisatieoefening zijn. Zodat je na de les ontspannen en relax naar huis gaat.

POWERHOUSE?

Wat de bewegingsmethode van Joseph Pilates bijzonder maakte, is dat hij er in geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor je minder last van slijtage krijgt. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.

WAT TREK JE AAN?

Makkelijk zittende kleding. Zonder harde randjes of bijvoorbeeld een ritsje op de achterkant van je sportbroek. De les is altijd binnen en kan op blote voeten of (antislip)sokken. Alle benodigde materialen zijn aanwezig, zoals matje, kussens en dekentjes. Als je het prettig vindt kun je een eigen handdoek en flesje water meenemen. Er kan omgekleed worden in onze doucheruimte.

VERDERE INFO

Je kunt de grote bruine voordeur binnenkomen met een draaiknop (gaat best wel stroef). We zijn gevestigd op de eerste etage, ruimte 10. Op onze etage hebben we een keuken en toilet. Je schoenen kunnen in de gang in de witte kast en er staat een kapstok voor je jas. We hebben een extra eigen ruimte voor je persoonlijke spullen. Op de locatie is voldoende parkeergelegenheid voor auto of fiets.
Het betreft een gezellige les van een uur, met rustige muziek en maximaal 10 deelnemers. Deze les is geschikt voor iedereen die wil werken aan een correcte houding, ademhaling, meer mobiliteit in de gewrichten, minder stram en stijf willen zijn en de core willen versterken. Maar ook willen ontspannen. En dit alles op een relaxe manier en op je eigen niveau.

Wij bieden ook de mogelijkheid om online Pilates te volgen.

 

Momenteel hebben wij een ledenstop voor Pilateslessen.