Momenteel is een proefles Pilates niet mogelijk ivm ledenstop.

WAT IS PILATES?

Pilates is een Body & Mind methode. Na een uur Pilates is je hoofd leeg en je lichaam soepel en in balans. Het mooie van Pilates is dat je je heel erg bewust wordt van je lichaam en de mogelijkheden en onmogelijkheden, ieder lichaam heeft zijn eigen talenten en eigen belemmeringen.

Een les pilates start met het opzetten van een goede basishouding en ademhaling. De ademhaling start in de buik om lichaamsbesef te creëren. Daarna begint de warming up. Van boven naar onder wordt het lichaam los en warm gemaakt. Zowel de spieren als de gewrichten. Gecontroleerd en rustig met aandacht voor de ademhaling. Wanneer het lichaam geactiveerd is, gaan we over naar de kernoefeningen. Hierbij is de flankenademhaling van belang. Het centrum (core , powerhouse) van het lichaam is de basis van iedere oefening. De oefeningen helpen je bij het verbeteren van je houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Elke pilatesles wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

POWERHOUSE?

Wat de bewegingsmethode van Joseph Pilates bijzonder maakte, is dat hij er in geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor je minder last van slijtage krijgt. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. 

WAT TREK JE AAN?

Makkelijk zittende kleding. Zonder harde randjes of bijvoorbeeld een ritsje op de achterkant van je sportbroek. De les is altijd binnen en op blote voeten. Er is geen kleedruimte aanwezig, wel een veilige plek om je spullen op te bergen. Matjes zijn op de locatie aanwezig. Je kunt zelf een handdoek, bidon of flesje water meenemen. Op de locatie is voldoende parkeergelegenheid voor auto of fiets.

VERDERE INFO

Pilates is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Het voordeel van Pilates is dat de methode zo gecontroleerd en overzichtelijk is, dat iedereen zich kan ontwikkelen in eigen tempo en niveau.

Wij bieden ook de mogelijkheid om online Pilates te volgen.  

 

 

Momenteel hebben wij een ledenstop voor Pilateslessen.