Een mindfulwalk kan overal maar bij ons is het een rustige wandeling door de natuur. Tijdens deze wandeling ben je je heel bewust van je lichaam en je omgeving. Je begint met het bewust voelen van je lichaam. Hoe raken mijn voeten de grond, hoe loop ik, hoe is mijn houding, hoe is mijn ademhaling? Zonder oordeel observeer je hoe het met je lichaam is. Onderweg doen we oefeningen om je hier nog bewuster van te maken en alle aandacht te hebben voor je lijf.

Daarna breiden we onze aandacht uit naar ons lichaam in onze omgeving. Wat zie je, hoor je, voel je, ruik je, proef je? We wandelen in het moment en de aandacht blijft bij onszelf en onze omgeving. Zo ruik je het ene moment de geur van een bloem en zie je een vlinder weg vliegen. Het andere moment voel je de regen op je gezicht en voel je de kou in je lijf. Iedereen beleeft het op zijn eigen manier, het is heel persoonlijk!

Het kan tijdens het wandelen gebeuren dat je gedachten afdwalen. Dit geeft niks, je laat deze gedachten komen en weer gaan en keert hierbij telkens weer terug naar je ademhaling, je lichaam en de omgeving waar je op dat moment loopt, in het hier en nu.

Er is geen goed of fout bij mindfulwalken. Iedereen doet het op zijn eigen manier. De een ruikt meer, de ander ziet meer, de een wandelt rustig en de ander huppelt. Het gaat om je eigen gevoel en je eigen ervaring. Deze ervaringen mogen samen gedeeld worden, maar ook dit hoeft niet.