Power walking is buiten lopen in een stevig en krachtig tempo. Je armen houd je in een hoek van 90 graden. Door de manier van lopen worden de spieren in de schouders, rug, onderrug en buik extra geactiveerd en versterkt. Door het tempo kun je gezellig blijven kletsen en zit je in een hartslagzone waarin je extra vet verbrand.

Tussendoor doen we spierversterkende oefeningen die zorgen voor extra vet verbranding en waardoor je een strakker figuur krijgt. Dit is de basis van deze zeer effectieve bewegingsvorm waardoor je gezondheid verbetert, je fitter wordt, gewicht verliest en meer energie krijgt. Het is een toegankelijke, afwisselende bewegingsvorm die ook zeer geschikt kan zijn als herstel- of revalidatietraining.

Power walking is geen hardlopen. Uit testen is gebleken dat mensen die aan Power walking doen evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een rustig tot normaal tempo. De resultaten zijn verbluffend! Het gemiddelde calorie verbruik met Power walking kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur.

Power walking is geschikt voor iedereen, dus ook voor jou! Het tempo ligt aan jouw niveau en kan variëren van 4 tot met 7 km per uur. Door de natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures nagenoeg nihil. Door de krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot.